Lekker leven - Baexem verenigt in het hart

In Baexem is veel positieve energie onder de inwoners. Baexem is een dorp waar proactief én positief wordt omgegaan met nieuwe uitdagingen! Om de leefbaarheid in Baexem op een duurzame manier te vergroten is het plan 'Lekker leven Baexem verenigt in het hart' uitgewerkt en aangeboden bij de gemeente Leudal. Hart voor Baexem heeft, samen met vier sportverenigingen, de krachten gebundeld en een plan uitgewerkt. Uiteraard hopen wij dat het plan ondersteuning krijgt van de gemeente Leudal en politieke partijen. Graag informeren wij jullie over dit plan in deze nieuwsbrief.

Samenwerking tussen sportverenigingen

RKVB (voetbal), TCB (Tennis), Badmintonclub Push Baexem en Beugelclub D.O.S. maken gebruik van verschillende accommodaties gelegen in het hart van Baexem. Mede dankzij deze sportverenigingen is Baexem een dorp waar mensen graag wonen een leven. Onderlinge samenwerking tussen de verenigingen heeft diverse positieve effecten. De verenigingen kampen met een terugloop in het aantal leden door (onder meer) het woningtekort in Baexem. Juist op dit gebied biedt het plan mogelijkheden.

Ruimte voor... woningbouw

In de afgelopen 20 jaar heeft in Baexem geen woningbouw plaatsgevonden. Dat is niet alleen zorgelijk, maar ook frustrerend. Uit recent onderzoek blijkt dat de vraag naar woningen beduidend groter is dan het beschikbare aanbod. HIerdoor verlaten inwoners Baexem. Dit is funest voor de leefbaarheid op de langere termijn. Het plan geeft mogelijkheden voor woningbouw in Baexem. Door de tennisvelden te verplaatsen (achter de sporthal) én aan de sporthal een beugelveld te creëren, komt er grond beschikbaar. Deze grond (met een oppervlakte van bijna 15.000 m2) kan beschikbaar gesteld worden voor woningbouw en zo extra aanbod voor woningbouw genereren, in het hart van Baexem!            

Met dank aan:

Het plan is tot stand gekomen dankzij de inzet van de vier sportverenigingen en de werkgroep ‘Woningbouw’ HVB. Graag willen wij iedereen bedanken voor hun inzet met dit plan als resultaat. Uiteraard informeren wij jullie over de verdere stand van zaken. Heb je vragen of opmerkingen, laat ons dit dan weten via hartvoorbaexem@gmail.com.

Bekijk het plan

Bovenstaande punten zijn slechts een samenvatting van plan ‘Lekker leven Baexem verenigt in het hart’. Graag delen we het plan met jullie! Download het plan hier van onze website, of hieronder, of bekijk het inkijkexemplaarl (aanwezig in Baexheimerhof).
  

 

 

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits