Informatieavond "Het einde nabij"

Informatieavond ‘Het einde nabij’

Monuta Roermond organiseert samen met de Huisartsenpraktijk Baexem, Samen Zorgen Huis Leudal (hospice) en Van Hecke Houben Notarissen (Heythuysen / Roermond), een gezamenlijke informatieavond ‘Het einde nabij’. Deze vindt plaats op woensdag 19 oktober 2022 vanaf 19.00 uur in de Baexheimerhof te Baexem.

De laatste fase van het leven breekt aan, wil men euthanasie of palliatieve sedatie? Is het een keuze? Wat houdt het precies in? Wat komt erbij kijken? Wat te regelen? Huisartsen M. Smeets en L. Theunissen van Huisartsenpraktijk Baexem zullen tijdens deze gezamenlijke informatieavond uitleg geven over het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie.

Het Samen Zorgen Huis Leudal biedt niet alleen ondersteuning tijdens de laatste levensfase, maar ondersteunt ook bij kortdurende zorg. Kortdurende zorg staat in het teken van herstel en terugkeer naar de thuissituatie. De heer W. Derikx, voorzitter van de stichting Samen Zorgen Huis Leudal zal u meer over deze mogelijkheden vertellen.

Een uitvaart en de eventuele nalatenschap moeten natuurlijk goed geregeld zijn. In de dagelijkse praktijk is dit niet altijd vanzelfsprekend. Vaak blijven nabestaanden in een emotionele periode met veel vragen achter. Uitvaartverzorger Paul Beurskens gaat nader in op de huidige mogelijkheden bij een uitvaart, vertelt u waarom het essentieel is om vóór het overlijden al een aantal dingen te weten, geeft u praktische tips en deelt met u fabels en feiten.

Mevrouw Kerkhofs, notaris bij Van Hecke Houben Notarissen, haakt daar op in door de mogelijkheden met betrekking tot de nalatenschap te bespreken.

Meer informatie en aanmelden

De lezing is op woensdag 19 oktober a.s. van 19.00 tot 21.30 uur in Baexheimerhof, Kerkstraat 1a, 6095 BD Baexem. Deelname is geheel kosteloos.

Belangstellenden kunnen zich tot en met vrijdag 14 oktober a.s opgeven via roermond@monuta.nl of via het telefoonnummer 0475-468150. Graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, organiseert Monuta een
extra informatieavond. Hierover krijgen deelnemers bericht.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits