Mijn hart klopt voor de vele vrijwilligers in Baexem

Dit is Ralph (40), inwoner van Baexem. Zijn hart klopt voor zijn 2 prachtige kids, maar vooral ook voor Baexem en zijn club.

Ralph is al lang betrokken bij de voetbalvereniging in Baexem. “Ik ben bijna 20 jaar lid. Eerst als spelend lid, de laatste 8 jaar als bestuurslid”. Ralph zet zich enorm in voor het voortbestaan van de club. “Ik maak me hard voor het welzijn van onze vereniging.  Samen met mijn mede bestuursleden, alle vrijwilligers, leden, supporters en sponsoren”. Waarom dan? “Het is uitermate belangrijk voor de leefbaarheid in ons dorp, zowel voor de seniorenleden als onze jeugdleden. Als een vereniging als RKVB wegvalt uit het hart van Baexem is dat een flinke klap voor het dorp en iedereen die RKVB een warm hart toedraagt”.

Op dit moment gaat het goed met de vereniging en het dorp, maar er is werk aan de winkel. “Wij zijn trots dat ons kleine dorp talloze verenigingen, een supermarkt, een slagerij, een bakker, kroegen, een basisschool en nog veel meer faciliteiten heeft. Maar we moeten er samen voor zorgen dat die er over 10 jaar (en hopelijk langer) nog zijn. Verenigingen geven namelijk leven en energie aan het dorp”. Verenigingen worden gevormd door mensen. “Om die mensen in Baexem te houden hebben we bijvoorbeeld woningen nodig. Als we starters in ons dorp houden of zelfs kunnen aantrekken, dan betekent dat aanwas voor de verenigingen, zowel in leden als vrijwilligers”. Want zonder vrijwilligers, kan een vereniging niet voortbestaan. Gelukkig zijn er nog veel vrijwilligers in Baexem actief. “Dagelijks zijn ze in de weer bij onze club, maar ook bij andere verenigingen. Dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend, dus al die mensen moeten we koesteren”.

Ralphs hart klopt voor Baexem. Hij doet mee met het Hart voor Baexem Festival en is er bij op maandag 13 mei. En Rabobank Peel, Maas en Leudal doet ook met ons mee. Jij ook?

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits