Succesvolle NLdoet actie bij Samen Zorgen Huis Leudal

Ruim 50 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen tijdens landelijke vrijwilligersdag

Op zaterdag 11 maart organiseerde Hart voor Baexem samen met stichting Samen Zorgen Huis Leudal de NLdoet actie.Tijdens deze landelijke vrijwilligersdag stond het Samen Zorgen Huis Leudal centraal. Dankzij de inzet van ruim 50 vrijwilligers heeft de stichting een grote stap vooruit gezet met de renovatie van het voormalig klooster Mariabosch te Baexem.

Onder het genot van een heerlijke voorjaarszon voerden een grote groep vrijwilligers, bestaande uit bewoners van Baexem, leerlingen en leraren van Sint Usula, bewoners van het AZC met begeleiding en enkele jongeren van Hoeve de Kaolder, diverse werkzaamheden uit. Er werd hard geklust in zowel het klooster als in de tuin van het klooster, waar onder meer de overwoekerde paden vrij werden gemaakt. Ook achter de schermen hebben vrijwilligers een bijdrage geleverd in de vorm van verschillende lekkernijen voor bij de koffie en lunch. Els Vlugt verzorgde een fotoreportage van deze mooie dag welke hier te bekijken is. Kortom, een gezellige en succesvolle dag dankzij de harde inzet van een grote groep vrijwilligers. Vanuit het AZC is het initiatief ontstaan om op wekelijkse basis de tuin te onderhouden.
 
Iedereen uit Baexem en Leudal mag trots zijn op deze vrijwilligers die zich, in het kader van NLdoet van hun beste kant hebben laten zien. Dat Baexem over een actieve groep van enthousiaste vrijwilligers beschikt was ook te zien tijdens de NLdoet actie in 2016 (aanleg Heemkundetuin) en de Burendag 2015 (opschoon actie de Klockeberg). Beide activiteiten werden mede door Hart voor Baexem georganiseerd.

Over Samen Zorgen Huis Leudal
Sinds 2015 is de stichting Samen Zorgen Huis Leudal bezig om het voormalig klooster Mariabosch te renoveren tot een ‘Samen Zorgen Huis’. Het Samen Zorgen huis is een ‘kort bij thuis ziekenhuis’, waar vrijwilligers en beroepskrachten vanaf 2018 liefdevolle en deskundige zorg bieden aan patiënten welke nu opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers voor het huishouden, het onderhoud en voor ondersteuning in de medische zorg. Aanmelden als vrijwilliger kan binnenkort via de vernieuwde website www.samenzorghuisleudal.nl of neem vrijblijvend contact op via de mail: info@samenzorgenhuisleudal.nl.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits
Succesvolle NLdoet actie bij Samen Zorgen Huis Leudal | Hart voor Baexem

Fout

Statusbericht

Deleted 0 revisions.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.