Toekomstideeën voor Baexem worden realiteit

Baexem kwam in actie! Tijdens Har(d)t in Actie werkten inwoners vol energie hun eigen ideeën uit voor de toekomst van Baexem. “Samen kunnen we de schouders er onder zetten en het idee realiseren, daarvoor kunnen we morgen al aan de slag!”

Baexem in actie

Tijdens het Hart voor Baexem Festival klopten veel harten voor Baexem. Vol trots en energie kwamen ook deze week weer inwoners in actie voor het dorp. De ideeën die de inwoners tijdens het festival bedachten, werden op creatieve en interactieve verder uitgewerkt in een plan van aanpak. De ideeën kwamen steeds meer tot leven: “We hoeven zeker niet op elkaar te wachten om aan de slag te gaan, maar gaan kleine stappen zetten en het gewoon doen”. En wat gaan ze allemaal doen?

“We willen jong en oud met elkaar verbinden om bij te dragen aan de vitaliteit van de mensen maar ook aan de leefbaarheid van ons dorp. Dat kan door verenigingen in Baexem samen te brengen, zodat ze samen activiteiten kunnen organiseren voor jong én oud”, vertelt Math Teuwen. Er is ook aandacht voor de jongeren in Baexem: “Die willen we vooral zelf initiatief laten nemen, zij weten immers het beste wat ze leuk vinden. Daar waar nodig, helpen we hen graag verder”, licht Synco van der Klei toe. Kinderen van de basisschool bedachten het idee voor een speelplek voor kinderen. Betrokken ouders en de basisschool gaan hier mee verder aan de slag: “We willen een natuurlijke omgeving creëren voor kinderen om buiten te spelen, maar ook voor volwassenen om te wandelen en elkaar te ontmoeten”. Tot slot zijn inwoners aan de slag om de woonbehoefte van inwoners in Baexem in kaart te brengen. Jonnie Hill: “Er is behoefte aan allerlei woonvormen in Baexem. Er is al jaren niets gebeurd in Baexem m.b.t. woningaanbod, daar willen we nu weer beweging in brengen”.

De komende weken werken de inwoners in groepen verder aan het plan van aanpak. Iedere groep wordt daarbij geholpen door Rabobank Peel, Maas en Leudal en/of Dorpslab. Tijdens de kermis in Baexem (21 september) organiseren we een vervolg om de ideeën te delen met de rest van Baexem. Meer informatie hierover volgt.

Rabobank doet met ons mee

Rabobank Peel, Maas en Leudal initieert Dorpslab in Baexem. Een initiatief waarmee we mensen in het dorp in beweging brengen. Samen gaan we op zoek naar nieuwe ambities en dromen voor het dorp, werken we deze uit in concrete plannen en innovatieve ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. Kijk voor meer informatie op: sites.rabobank.nl/pml/dorpslab of www.dorpslab.org.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits
Toekomstideeën voor Baexem worden realiteit | Hart voor Baexem

Fout

Statusbericht

Deleted 0 revisions.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.