AZC Baexem

ACZ Baexem

Azc Baexem is gevestigd in een voormalig klooster waar maximaal 550 mensen kunnen worden opgevangen. Sinds 1997 is het pand in gebruik als asielzoekerscentrum. Het gebouw kent verschillende delen, met elk vier verdiepingen. Rondom het pand is een groot eigen terrein met veel groen, een verhard voetbalveld en een jeu-de-boules-baan. Het pand is eigendom van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. De huidige bestuursovereenkomst loopt voor onbepaalde tijd..

Zie voor de website van het COA, locatie Baexem: https://www.coa.nl/nl/locatie/baexem-exaeten

Vrijwilligerswerk bij het COA

In de asielopvang zijn duizenden vrijwilligers actief. En hun  inzet is hard nodig. Heb jij ook belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het COA en bij andere organisaties die zich inzetten op  onze azc's.

De vacatures voor vrijwilligers variëren per locatie. Soms zijn er bijvoorbeeld buddies nodig om bewoners te begeleiden naar een ziekenhuis of vrijwilligers om te helpen met het aanvragen van bankpasjes en andere administratieve handelingen. Op alle locaties zijn vrijwilligers actief als: 

  • Begeleider open leercentrum: het open leercentrum is de computerruimte. Samen met een COA-medewerker ondersteun je asielzoekers bij (zelf)studie of bij een computercursus, je geeft ook huiswerkbegeleiding en bent het aanspreekpunt voor andere vragen.
  • Begeleider activiteitenruimte 2-4 jarigen: samen met medewerkers van het COA verzorg je de opvang van kinderen tot 4 jaar. Hun ouders kunnen zo deelnemen aan programma’s en activiteiten of een bezoek brengen aan een arts of advocaat.
  • Docent   Basaal Nederlands:    je geeft les aan een groep asielzoekers volgens een speciale lesmethode. Je krijgt daar een handleiding bij voor begeleiders.
  • Begeleider vrijetijdsbesteding: je geeft bijvoorbeeld voetbaltraining  of muziekles. Of misschien wil je  een bijdrage leveren aan de sport- en spelactiviteiten die bewoners zelf op een azc organiseren.
Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Kijk op https://www.coa.nl/nl/vrijwilligerswerk en meld je aan.

Klachten

Je kunt met een  klacht het best contact opnemen met de locatiemanager van AZC Baexem, de heer Hans Demandt, te bereiken via het algemene telefoonnummer van de locatie 088-7156900.   Mocht dat niet het gewenste resultaat opleveren, dan kun je je  klacht schriftelijk indienen bij:

Centraal Orgaan opvang asielzoekers
T.a.v. Unit Staf/Juridische Zaken 
Postbus 30203
2500 GE  Den Haag

Dat kan ook per   e-mail.    Je kunt hiervoor een   klachtenformulier    gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. Lees meer over   de Klachtenregeling.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits