Baexem geniet van eigen talent bij uitverkochte ‘The Passion’

Baexem geniet van eigen talent bij uitverkochte ‘The Passion’
Baexem laat haar ‘Hart voor Baexem’ zien

Op Paaszondag 5 april vond ‘The Passion’ plaats in de kerk van Baexem. In een uitverkochte kerk waren ruim 700 mensen getuige van het Paasverhaal dat op een eigentijdse en ludieke wijze gebracht werd. De opbrengst van ‘The Passion’ komt volledig ten goede aan de renovatie van de kerktoren waarmee op zeer korte termijn gestart gaat worden.

In ‘the Passion’ stond het Paasverhaal centraal, waaraan diverse inwoners van Baexem een bijdrage hebben geleverd. Iedereen gaf op zijn of haar manier invulling aan de betekenis van Pasen. Verteller Ramon Poels combineerde op pakkende wijze de laatste uren van Jezus met actuele thema’s welke ondersteund werden met indrukwekkend beeldmateriaal en muziek. De prachtige muziek van Fanfare Aurora o.l.v. Marc Doomen in samenwerking met muziekband Chewy and the Locals, cabaretgroep de Neederlanden en zangtalent Jacky kreeg in het licht van Jezus’ laatste uren ineens een nieuwe betekenis.

Een indrukwekkende en sfeervolle avond die niet mogelijk was geweest dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren afkomstig uit Baexem en omgeving. Organisator Hart voor Baexem is zeer tevreden over het succesvolle evenement en heeft als dorpscoöperatie het volledige dorp Baexem weten te betrekken bij ‘The Passion’. Tegelijkertijd is ook een financiële bijdrage geleverd aan de renovatie van de kerktoren. Ook andere verenigingen in Baexem zullen hiervoor in de toekomst nog evenementen organiseren. Het eerstvolgende evenement, het Sint-Jans feest, vindt plaats op 31 mei. Tijdens deze familiedag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De opbrengst van dit evenement komt wederom ten goede aan de renovatie van de kerktoren. 

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits