Bibliocenter zoekt taalvrijwilligers

Bibliocenter zoekt taalvrijwilligers voor de Open Inloop Taal in Baexem en Heythuysen

Wil je in contact komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie van vrijwilliger bij de Open Inloop Taal iets voor jou! Als vrijwilliger ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreek-, lees- en schrijfvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving.


De Open Inloop Taal is op donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. De ene week in de bibliotheek in Heythuysen en de andere week in ’t Baexheimerhuuske in Baexem. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van een warm welkom met koffie en thee, het voorbereiden van de thema’s, materialen klaarzetten en het voeren van alledaagse gesprekken en werken in spelvorm.

Bibliocenter zoekt een enthousiaste en geduldige vrijwilliger met affiniteit met andere culturen en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Vrijwilligers ontvangen goede begeleiding en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Bovendien ben je vrijwilliger in een hele interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden?

Voor meer informatie of om je aan te melden als taalvrijwilliger, neem contact op met Toos Jenniskens van Bibliocenter via telefoonnummer 088-2432000 / 06-36126111 of stuur een e-mail naar c.jenniskens@bibliocenter.nl  

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits