Gedenkplek op begraafplaats Baexem

Gedenkplek op begraafplaats Baexem gereed.

Op initiatief van diverse familieleden van overledenen, is ruim een jaar gelden begonnen met het maken van plannen om het strooiveld in te richten met een gedenkplek. Het was een troosteloze vlakte, waar het gras nauwelijks wilde groeien. 

In het voorjaar van 2023 zijn de begraafplaatsvrijwilligers in Baexem gestart met het inrichten van de gedenkplek. Hierbij geholpen door een hovenier/plantenkweker uit Baexem. Hij heeft de begraafplaatsbeheerder en vrijwilligers geadviseerd over het ontwerp en aangegeven welke planten, bomen en hagen geschikt zijn. De vrijwilligers hebben veel werk verzet.  Zoals het bestraten van het terras, het plantklaar maken van de grond en poten van de vele taxus- en dennenboompjes. In totaal hebben ze bijna 200  planten/bomen aan de aarde gepant.

De dorpscoöperatie “Hart voor Baexem” heeft een framewerk geschonken, zoals ook bij de inkom van Baexem staat. De parochie heeft een plaat laten maken om in het hart te plaatsen, met de tekst: 
“Voor altijd in ons Hart” en de skyline van Baexem. De zuil met de namen van de overledenen, waarvan de as is uitgestrooid, is verplaatst. Steenhouwerij Kanters heeft  2  zuiltjes geschonken, zodat er voorlopig voldoende ruimte is voor nieuwe naamplaatjes.

In december is de inrichting afgerond. Het is een mooie plek geworden om de dierbare overledenen te gedenken. Ondanks de grote inzet van de vrijwilligers waren er ook kosten aan dit project verbonden. U kunt onze begraafplaats mede ondersteunen en bijdragen in het onderhoud door zich aan te melden als vrijwilliger of een gift over te maken naar onze parochie.
Rekeningnaam en -nummer zijn: R.K. Kerkbestuur Baexem NL37 RABO 01040 91738 o.v.v. gedenkplek.

Nogmaals hartelijk dank aan allen die meegeholpen hebben deze mooie gedenkplek te realiseren en u als financiële ondersteuner.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits