Speel- en ontmoetingsplek in Baexem

Vorderingen in het centrum van Baexem

Naar aanleiding van een dorpsbijeenkomst die vorig jaar samen met Dorpslab is georganiseerd, ligt er een mooi visieplan. Hierbij wordt jong tot oud betrokken om stapsgewijs een speel- en ontmoetingsplek te creëren waar alle leeftijden samenkomen. 

Eind 2019 is er begonnen met de aanleg van de buurttuin. In samenwerking met Marc Jacobs, (gemeente Leudal), Sabine de Jong (Stichting IKL) en subsidie vanuit de Rabobank is het mogelijk geweest deze buurttuin aan te leggen. Een groepje bewoners heeft de handen uit de mouwen kunnen steken en gezorgd voor dit mooie resultaat!

Een buurttuin waar iedereen welkom is. Om gezellig bij te kletsen. Om even te rusten. Of om wat groente of fruit te plukken.

Rondom de buurttuin komen bloemen en planten die bijen, vlinders en vogels aantrekken. Goed voor de natuur en ook om de processierups tegen te gaan. Stichting IKL heeft ook nog mezenkasten ter beschikking gesteld die in de buurt zijn opgehangen.

Op dit moment wordt bekeken of er naast de buurttuin een natuurlijke en avontuurlijke speelplek voor kinderen tot vier jaar kan worden aangelegd. Mochten daar vorderingen in zijn, zullen we dit zeker weer met jullie delen!

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits