Speel- en ontmoetingsplek in Baexem

Een update over de vorderingen.

In het najaar komen de sportvereniging en andere betrokken partijen weer bij elkaar om de korte en lange termijn ideeën concreter te maken. Ondertussen gaan de handen uit de mouwen van de buurtgenoten rondom de Buurttuin. De landelijke burendag afgelopen zaterdag 26 september was hiervoor een mooie gelegenheid. Er is moesten een aantal klussen worden gedaan, maar er was ook genoeg tijd om even gezellig met elkaar te buurten. Er was koffie en thee gezet en weer een andere buurtgenoot had zelf een 50-tal wafels gebakken. Fijn om te zien dat er steeds meer buurtgenoten betrokken raken en willen helpen.

Met een financiële ondersteuning van het Oranjefonds zijn extra plantjes gepoot en met borden is nu duidelijk aangegeven dat van de buurttuin gebruik kan worden gemaakt om te picknicken. Rondom de buurttuin zijn de mezenkasten van Stichting IKL leeggemaakt waarvan er elf gebruikt waren. Dit zal zeker hebben geholpen bij de bestrijding van de eikenprocessierups.

In de komende weken zullen er nog meer fruitbomen en -heesters worden geplant in samenwerking met Mark Venner, oprichter van het Leuker Voedselbos in Baexem.

Het plan voor een natuurlijk speelplekje naast de buurttuin is klaar en moet alleen nog door de gemeente Leudal goedgekeurd worden. Hopelijk kunnen we dit deze winter realiseren.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits