Kinderen stelen show tijdens Hart voor Baexem Festival

10 kinderen uit Baexem hadden de eer om hún idee voor Baexem te presenteren tijdens het Hart voor Baexem Festival op maandag 13 mei. Hun ideeën konden rekenen op luid applaus van inwoners uit Baexem. "Mooi om te zien hoe de kinderen denken aan zaken waar wij zelf nooit op gekomen zouden zijn."

Feestelijk festival

Baexem is springlevend, dat bleek tijdens het Hart voor Baexem Festival. Een inspirerende dorpsbijeenkomst in het hart van Baexem. Het doel van de avond was nóg meer harten te laten kloppen voor Baexem. "Met elkaar willen we nieuwe stappen durven te zetten." Én om samen ideeën te bedenken om Baexem levend te houden voor nu, maar vooral ook voor later. Het werd een avond vol gezelligheid, gedeelde trots op Baexem en veel goede ideeën. "Baexem staat voor samenwerken, verbinden, met jong en oud, wij slaan de handen ineen." In samenwerking met een bewoner van het AZC werden ook de smaakpapillen gestimuleerd. Dat smaakt naar meer!

Aan de slag voor jong en oud

Uit de vele ideeën zijn 3 thema’s gekozen waar we mee aan de slag gaan. Het idee van de kinderen van de basisschool om een speelplek voor kinderen te ontwikkelen, wordt opgepakt. Daarnaast gaan we kijken hoe we ontmoeting tussen jong en oud kunnen stimuleren én hoe we activiteiten voor jongeren in Baexem kunnen realiseren. "Ons idee is om met jongeren in gesprek te gaan, met name pubers. Bijvoorbeeld voor een Jeugdhonk met de regie bij de jongeren zelf."

Samen verder

Samen met de inwoners gaan we verder om de gekozen ideeën uit te werken. Dat doen we tijdens een vervolgbijeenkomst op maandag 17 juni. Om 19.30 uur bij Baexheimerhof. Noteer de datum alvast in je agenda en laat jouw hart dan ook sneller kloppen voor Baexem. 

Rabobank doet met ons mee

Rabobank Peel, Maas en Leudal initieert Dorpslab in Baexem. Een initiatief waarmee we mensen in het dorp in beweging brengen. Samen gaan we op zoek naar nieuwe ambities en dromen voor het dorp, werken we deze uit in concrete plannen en innovatieve ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. Kijk voor meer informatie op: sites.rabobank.nl/pml/dorpslab of www.dorpslab.org.

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits