Warmtetransitie - Participatie aan bewonersspellen

Bericht van de gemeente Leudal voor de inwoners van Baexem:

De gemeente Leudal gaat dit jaar druk aan de slag met de thema’s energietransitie en warmtetransitie.

Elke gemeente in Nederland moet eind 2021 een Transitievisie Warmte goedkeuren waarin staat omschreven hoe de gemeente de transitie naar aardgasloos wonen wil aanpakken. Met welke kernen gaan we het eerst aan de slag en met welke strategie? En bij welke kernen kunnen we de warmtetransitie het best even ‘on hold’ zetten? In elk geval is sociaal draagvlak een belangrijke voorwaarde, voor welke strategie ook gekozen wordt.

Daarom start de gemeente in 2021 een participatieproces (zie bijlage). Een belangrijk onderdeel daarvan zijn bewonersspellen. In enkele kernen (denk aan 6-10) willen wij het Bewonersspel van HIERopgewekt gaan uitzetten, ‘HierBegintHet’ (zie bijlage).

Vooral belangrijk is dat we genoeg enthousiaste mensen vinden die willen deelnemen. Het spel is gemaakt voor iedereen, in welk huis je ook woont en wat je mening over de warmtetransitie ook is. Bij het bepalen welke kernen mee gaan doen, is het daarnaast belangrijk dat er ook een teamcaptain is die het dorp vertegenwoordigd in dit spel. Wellicht is een van de dorpsraadsleden hierin geïnteresseerd, of zijn er andere actieve dorpsbewoners met een sociaal netwerk en affiniteit met duurzaamheid en/of techniek.

Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mike Ummels

Beleidsmedewerker milieu

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits