Gemeente Leudal

Centraal in Midden-Limburg, tussen de 2 centrumsteden Roermond en Weert in, maar ook gelegen tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft ruim 36.000 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km² een van de grootste gemeenten van Limburg.

De gemeente heeft de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel bedrijven, winkels, scholen, verenigingen en sportfaciliteiten. Bijzonder is het grote natuur- en bosgebied Leudal waaraan de gemeente haar naam ontleent. Ook de dorpskernen beschikken over veel groen. Het uitgestrekte buitengebied herbergt vele agrarische bedrijven.

Via  Leudal in cijfers  vindt u allerlei cijfers over bevolking, wonen, voorzieningen en criminaliteit in de gemeente Leudal. Ook  kunt u vergelijken met andere gebieden in Nederland.

De gemeente krijgt regelmatig verzoeken om stamboomgegevens uit het archief. Heemkundevereniging Oos Naer heeft hiervoor een handige website ontwikkeld. Via  www.oosnaer.nl  kunt u de stamboomgegevens (genealogische gegevens) van de oude gemeenten Baexem, Buggenum, Grathem, Haelen, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel inzien.

Het Gemeentewapen is hét officiële herkenningsteken van een gemeente. De officiële omschrijving van het wapen van Leudal is:  "In goud drie hoorns van keel; in een schildhoofd van azuur een liggende abdissenstaf van goud met sluier van zilver, de kromming naar beneden gericht. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren.”

Share

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsflits